elam arkadaşlar , oncelikle anlatım tamamen bana aittir.Aslında henüz paylaşmayı düşünmüyordum maps'ları ancak yarışma sebebiyle ben knight online db. vs.. anlamadıgım icin Counter Strike paylaşımı olarak katıldım.Adminlere pm yoluyla sordum ve yarışmaya katılmam icin hic bir sorun olmadıgı cevabını aldım..
[/size] [size=12]
[size=12][size=12]Ne Paylaştım ?
[b]
Counter Strike 1.6 Downloads
Counter Strike 1.6 v23 Update
Sxe 7.7
Counter Strike 1.6 & 1.5 300 Maps Bir Arada
Counter Strike 1.6 Online Oynama Resimli Anlatım
[/b]
Oncelikle bilgisayarımda Counter Strike 1.6 Yok Diyenler icin downloads Linkleri ;
[b]CS 1.6 v7 Full Sürüm : [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][/b] [b]CS 1.6 v23 Update : [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][/b] [b]Sxє iηJєćтєd 8.0 :[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][/b]
~~ Maps'lar ~~
-Arkadaşlar maps'lar bir arada oldugu icin html olarak düzenleyebildim.Bunuda pm yoluyla adminlere sordum ; sitede html paylaşmak yasak oldugu icin kendi domainim üzerinden paylaşabilirmişim.Bende bir subdomain alıp index olarak attım.
Oncelikle CS 1.6 v7 Full Sürüm'ü indiriniz. Ardından ; Cs 1.6 v23 Update İndiriniz , son olarak sxe injected 7.7 indiriniz.
Sırada Resimli Anlatım ;
Optionsdan veya console dan mutlaka üyelik alırken kullandığımız nicki giriyoruz. (console dan üye ismi girmek için "name" yazıp bir boşluk bırakıp "nickinizi" yazıp enterlamanız yeterli olacaktır.) Daha sonra:
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1152x864.
Bu Resim Küçültülmüştür. Buraya Tıklayarak Tam Boyutta İzleyebilirsiniz. Resmin Boyutu 1152x864.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1152x864.
Bu Resim Küçültülmüştür. Buraya Tıklayarak Tam Boyutta İzleyebilirsiniz. Resmin Boyutu 1152x864.
Resimde gösterilen 1 2 3 sıralamasını takip edersek sorun çıkmayacaktır. Server adresleri cs1.senoyna.net örnek gösterilmiş cs2, cs3, cs4,....cs20 ye kadar devam etmektedir..
Tamamiyle Bana aittir , yarışmadan pek bir umudum yok ama belki beni destekleyenler olacaktır diye düşündüm ve katılmak istedim.Bende knight online ile ilgili birşeylerle katılmak istedim ancak malesef bilgim pek fazla yok.Ancak yaz boyunca gereken ogrenip güzel olucak bir database hazırlıyacagım.3 Ay Boyunca Eksiksiz bir şekilde hazırlayıp paylaşıcagım.
Umarım Beni Desteklersiniz teşekkürler.
Counter Strike 1.6 Admin İseniz ;
Oncelikle elinizde oyunu giriş olarak bir admin nick ve şifresi olması gerekmektedir. Zaten olmassa hic ugraşmayın Neyse oyuna giriyorsunuz nickinizi gercek nickininiz dışında herhangi birşey yapıp.Daha sonra ;
setinfo _pw şifreniz
daha sonra ;
Nickinizi yazıyorsunuz.Peki admin oldum nereden anlıyabilirim ?
CS 1.6'da bulunnan bir ozelliklik ; "y" basınız /admin yazınız oyunda ki adminleri gostericektir.Peki adminligi nasıl kullanabilirim diyenler hic kullanmadım diyenler aşagıda ki admin kod'larını takip etsinler.Admin kodlarını consolu acıp yazınız.
amx_kick [reason] ADMIN_KICK Oyuncu atma amx_ban amx_addban [reason] ADMIN_BAN Oyuncuyu sunucunun yasaklı listesine ekleme amx_unban ADMIN_BAN Oyuncunun üzerindeki yasağı kaldırma amx_slay ADMIN_SLAY Oyuncuyu öldürme amx_slap [damage] ADMIN_SLAY Oyuncu tokatlama amx_leave [tag1] [tag2] [tag3] ADMIN_KICK Belirtilen taglardan biri olmayan oyuncuları atma amx_pause ADMIN_CVAR Oyunu duraklatma ve devam ettirme amx_who ADMIN_ADMIN Oyuncu hakkında bilgi alma amx_cvar [value] ADMIN_CVAR Cvar değerini değiştirme veya görüntüleme amx_map ADMIN_MAP Harita değiştirme amx_cfg ADMIN_CFG Server tabanlı ayar dosyası çalıştırma amx_rcon ADMIN_RCON Server konsolunda komut çalıştırma amx_plugins ADMIN_ADMIN Eklentileri listeleme amx_modules ADMIN_ADMIN Modülleri listeleme
Sohbet Komutları
Komut Yazılım Şekli Yetki Görevi
amx_say ADMIN_CHAT Normal konuşma yerinden tüm oyunculara mesaj yazmak amx_chat ADMIN_CHAT Normal konuşma yerinden tüm yöneticilere mesaj yazmak amx_psay ADMIN_CHAT Oyuncuya özel mesaj yazmak amx_tsay ADMIN_CHAT Sol tarafa renkli mesaj yazmak amx_csay ADMIN_CHAT Ortaya renkli mesaj yazmak
Oylama Komutları
amx_votemap amx_votekick ADMIN_VOTE Oyuncuyu atmak için oylama amx_voteban ADMIN_VOTE Oyuncuyu yasaklamak için oylama amx_vote ADMIN_VOTE Tanımlanan soru ve seçenekler ile özel oylama amx_cancelvote ADMIN_VOTE Son aktif oylama işlemini iptal etme
İstatistik Komutları
say /hp Bütün Oyuncular Katilin hakkında bilgi görüntüleme say /statsme Bütün Oyuncular İstatistiklerini görüntüleme say /stats Bütün Oyuncular Diğer oyuncuların istatistiklerini görüntüleme say /top15 Bütün Oyuncular En iyi 15 oyuncuyu görüntüleme say /rank Bütün Oyuncular Sunucudaki istatistiki yerinizi görüntüleme
Konuşma Komutları
say nextmap Bütün Oyuncular Sıradaki haritayı görüntüleme say timeleft Bütün Oyuncular Harita bitimine kalan süreyi görüntüleme say thetime Bütün Oyuncular O anki saati öğrenme
Menü Komutları
amxmodmenu ADMIN_MENU Ana Amx Mod X menüsünü açar amx_cvarmenu ADMIN_CVAR Cvar menüsünü açar amx_mapmenu ADMIN_MAP Harita değiştirme menüsünü açar amx_votemapmenu ADMIN_MAP Harita oylama menüsünü açar amx_kickmenu ADMIN_KICK Oyuncu atma menüsünü açar amx_banmenu ADMIN_BAN Oyuncu yasaklama menüsünü açar amx_slapmenu ADMIN_SLAY Oyuncu öldürme/tokatlama menüsünü açar amx_teammenu ADMIN_LEVEL_A Takım değiştirme menüsünü açar amx_clcmdmenu ADMIN_LEVEL_A Komut menüsünü açar amx_restmenu ADMIN_CFG Silah yasaklama menüsünü açar amx_teleportmenu ADMIN_CFG Işınlama menüsünü açar amx_pausecfgmenu ADMIN_CFG Eklenti duraklatma/çalıştırma menüsünü açar amx_statscfgmenu ADMIN_CFG İstatistik ayarları menüsünü açar
AYAR Komutları
Komut amx_pausecfg Yazım Şekli [name]
Yetki ADMIN_CFG
Açıklama Komut Listesi:
off - Listede olmayan eklentileri duraklat. on - Duraklatılmış eklentileri çalıştır. stop - Eklentiyi durdur. pause - Eklentiyi duraklat. enable - Eklentiyi etkinleştir. save - Durdurulan eklentileri kaydet. clear - Durdurulan eklentileri temizle. list [id] - Eklentileri listele. add - Eklentiyi durdurulamaz işaretle. Komut amx_statscfg Yazım Şekli [parameters]
Yetki ADMIN_CFG
Açıklama Komut Listesi:
on - Seçeneği aktifleştir. off - Seçeneği pasifleştir. save - İstatistik ayarlarını kaydet. load - İstatistik ayarlarını yükle. list [id] - İstatistik durumlarını listele. add - Listeye istatistik değeri ekle.
RCON Komutları
Komut amxx Yazım Şekli [parameters] Yetki Açıklama Komut Listesi: amxx version - Sürüm bilgisini görüntüle. amxx mod ules - Modülleri görüntüle. amxx plugins - Eklentileri görüntüle. amxx gpl - GNU(General Public License) lisansını görüntüle. amxx cvars - AMX Mod X kayıtlı cvarları görüntüle. amxx cmds - AMX Mod X kayıtlı komutları görüntüle. amxx pause - Eklentiyi duraklat. amxx unpause - Eklentiyi çalıştır.
Kodlar alıntıdır , gerci internette her nereye girseniz cıkar ancak bazı arkadaşların bilgisi bulunmaması üzerine paylaştım.Dahada güncellenicektir.Nede olsa son tarih 31.05.2009 [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]