By Joker Moderatör
Mesaj Sayısı : 81 Kayıt tarihi : 27/08/10 Başarı Puanı : 0 Aktiflik : 243
| Konu: Windows Phone 7 Şaşırttı! Cuma Ağus. 27, 2010 8:32 pm | |
| Microsoft'un bugün tanıttığı yeni mobil işletim sistemi, mevcut WinMo'dan tümüyle farklı, yenilikçi ve becerikli. Microsoft, akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni Windows Phone 7 işletim sistemi serisi Barcelona’da düzenlenen Mobile World Congress 2010’da tanıttı. Yeni sistem, önceki Windows Mobile’dan grafik, mönü, işlem, seçenekler vs. hemen her detayda tamamen farklılık gösteriyor. Akıllı telefon işletim sistemi savaşında geri kalmamak için kapsamlı bir değişime giden Microsoft, neredeyse baştan yaratılan ve WinMo sisteminden pek bir şey almayan yeni ürününü ‘seri’ olarak lanse etmesiyle dikkat çekiyor. Bu, aynı bilgisayarlardaki Windows 7’de olduğu gibi, farklı kapasitede versiyonların piyasaya verileceği anlamını taşıyor. Yeni sistem, Xbox Live ve Zune HD uygulamalarını entegre olarak barındırıyor. Elbette sosyal ağa bağlanma ve işlem yapma becerisi de sistemin vazgeçilmezi. Sistemin, Türkiye’ye getirilmeyen portatif Zune medya oynatıcının işletim sisteminin çok daha geliştirilmiş ve iletişim fonksiyonları son derece güçlendirilmiş bir türevi olduğu görülüyor. | |
|