ShowTime OyunFrm Admin
Mesaj Sayısı : 790 Kayıt tarihi : 25/08/10 Başarı Puanı : 1 Aktiflik : 873 Cinsiyet : Tuttuğu Takım : Yaş : 36 Nerden : İstanbul
| Konu: F-22 Lightning 3 - Full - Oyun indir - Download - Yükle Cuma Ağus. 27, 2010 7:40 pm | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768. | [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768. | [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768. | [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768. | [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768. |
Yazıma nasıl bir giriş yapacağıma bir türlü karar veremedim. Hayat hikayemdem bir kesit mi sunsam yoksa oyundan mı girsem derken anında ilham dedikleri ve inanın benim çok ihtiyacım olan o şey geldi diyebilrim. Site editörümüz'e F22 Lightning 3'ü yazıyorum diyeli belki 1 ay olmasına rağmen bir türlü ilhamı yakalayıp yazımı yazamadım arkadaşlar. Şu anda saat 22:10 ve ilhamın ucundan tutmayı sonunda başardım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] F22 Lightning 3, benim en çok oynadığım uçak oyunlarından oldu. Yıllardır aradığım grafikleri güzel ve oynanışı kolay bir uçak simülasyonunu en sonunda buldum desem yalan olmaz. Novalogic firması adını bence pek iyi duyuramamış ama aslında iyi oyunlar yapan bir firma. Delta Force, Mig 29 ve F22 Lightning serisi bu firmanın aklıma gelen oyunlarından. Aslında bu oyun ya da Mig 29 birbirinden çok benzeyen oyunlar. Aradaki fark sadece F22'nin grafiklerinin biraz daha iyi oluşu. MS Flight Simülatör 2000'i oynanışı çok gerçekci olmasından dolayı bir türlü oyunu oyun gibi oynayamıyordum (adı üzerinde, zaten gerçek bir uçuş simülasyonu). Ama oyun amaçlı bir oyun arayıp bu oyunu aldım ve bir daha başından kalkamadım. Uçağı hemen kaldırabildim, hemen bir yerleri bombalayabildim... Klavyenin hepsini kullandım ama neyi niçin kullandığımı sonunda anladım. Uçak oyunu alıpta kaldıramayanların ilacı budur arkadaşlar. Bu oyunda dikkatleri çeken başka bir olayı ise yazının sonunda söyleyeceğim; şimdilik sürpriz! Oyuna nereden gireyim? Kurulum ve grafiklerden başlıyorum... Oyun sorunsuz bir şekilde kuruluyor. Small veya large olmak üzere iki çeşit kurabilirsiniz. Herkes oyunlarda large'da kurun diye tavsiye eder ama ben size small'da kurmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü ikisinin arasında pek bir fark yok. Small seçeneği 240 Mb boşluk götürüyor. oyunu kurduktan sonra hemen oyuna dalıyor ve ayarlar kısmına geliyoruz. Eğer 3d hızlandırıcı kartınız varsa hemen onu seçili yapın. Çünkü tüm grafik donanımını bu sayede görebiliyorsunuz ve ancak bu seçildikten sonra 3d sürücüler de açılıyor; Direct3D ve 3Dfx OpenGL olmak üzere. Buradan donanımınıza uygun olanı seçin ve oyuna girin. Ama ben oyuna girmiyor ve grafikleri anlatamaya devam ediyorum. Grafiklerdeki ilk eksi taraf sadece 3Dfx olarak OpenGL desteğini vermesi. Aslında normal olarak Default OpenGL ve 3Dfx OpenGL olması lazım. Herhalde Direct3D ve OpenGL arasındaki grafik farkını bilmeyeniniz yoktur. Oyun içi grafikleri oldukça iyi. Güneş ve yansıma efektleride mükemmel bir şekilde yapılmış. Yan cama baktığınızda yansıyan güneş herhalde dikkatinizi çekmiştir. Ayrıca benim uçak oyunlarında aradığım bir diğer görüntü olayı ise gökyüzünün iyi olması. Çünkü belki saatlerce gökyüzüne bakıp gidiyorum ve gerçek dışı mat bir gökyüzü ile herhalde uçak kullanmak istemezsiniz. Ama bu oyunda gökyüzü mükemmel, hele ki yağmur yağarken çakan şimşekler tamamen gerçeğe yakın yapılmış; neredeyse üzerime düşecek diye korkuyorum. Sonunda grafiklerde bir hata veya eksiklik dikkatimi çekti. Oyunda hiç mi bulutların arasından geçmiyoruz. Yani sürekli olarak o kadar alçaktan mı uçuyoruz. Hem de F22 ile. İşte bulabildiğim en büyük eksiklik veya hata bu. Yani bulutların arasından falan geçmek gibi bir şansınız yok, sanki arabayla gider gibi... Eğer o bölümde yağmur yağıyorsa boyuna yağıyor. Benim bildiğim bulutların üzerinde yağmur yağmaz ama tabii bulutlara ulaşabilirseniz... Saçma. Bir de oyunda düşerken iyice saçmalamışlar. Düşerken düşüyosunuz, düşüyosunuz, boyuna düşüyorsunuz... nerdeyse toprağın içine gireceğiz ama hala düşüyoruz. Birden bir gölge çıkıyor ve çakılıyorsunuz. Kurtarma şansınız sıfır... düştüğünüz bile belli olmuyor. Oyunda kullanılan tuşlar çok olmasına rağmen hepsini niye kullandığınızı ve bunun hangi tuş olduğunu kolayca aklınızda tutmanızı sağlayacak şekilde dizayn edilmiş. Emin olun klavyenin hepsini kullanacaksınız. Ama önemli olan ve işinize yarayacak tuşlar... Örneğin uçağı kaldırma olayı şu şekilde gerçekleşmekte: Şimdi uçak önümüzde duruyor. Önce 'O' tuşuna basıp görevlerimizi bir okuyalım. Şimdi de yavaş yavaş hızlanıp kalkacağız. Önce '0' (sıfır) tuşuna basın ve alttaki gösterge %90 olana kadar bekleyin. %90 olunca daha hızlanmak için '*' tuşuna alttaki gösterge %200 olana kadar basın (bu son hız). Ve geri tuşuna basın. İşte uçuyorsunuz. Kalktıktan hemen sonra 'G' tuşuna basın... bu tekerleri kapatacak. Uçağı kaldırma olayı bu kadar basit. Yön tuşları ile uçağınızı çevirebilirsini, U-I tuşları ise uçağınızı sağa-sola kaydırmanızı sağlıyor. Ayrıca oyuna başlarken LOADOUT bölümüne girin ve istediğinizi füze-bomba vs. seçin. Eğer seçmezseniz o sadece size 3 silah verecektir. Siz seçerken ise 5 tane silah seçebiliyorsunuz. Bu silahlar da Amraam-c (hedefe kilitlenen ve takip eden füze.)'den tutun, 600 poundluk yedek yakıt depoları bile var. Ayrıca hemen her görevde muhakkak yerdeki hedeflere saldırı görevi de var. Ama inanın vurması oldukça zor. Eğer çok yüksekten uçuyorsanız bombanız düşene kadar havada patlıyor ve uçağınız bile titriyor. Ama bu olayların içinde en tatmin edici olanı hedefe kilitlenince %90 vuruyor oluşu. Uçağın sesleri sanırım gerçeğinden alınmış, çünkü oldukça gerçekci. Füzeleri gönderdiğinizde çıkan ses en iyi bu şekilde benzetilebilir. Oyunda Müzik diye birşey de yok. Zaten bir uçak savaş oyununda müziğe de pek gerek yok... Şimdi gelelim süprize. Bu oyunda hiç kimsenin başaramadığı, başaranın da eline yüzüne bulaştırdığı bir olay gerçekleştirilmiş. Multiplayer'da diğer oyuncularla konuşabiliyorsunuz. Evet hem de bağlantınız düzgünse net olarak konuşabiliyorsunuz. Voice-over-net adı verilen bu olayda ayrıca sesinizi kaydedip bir tuşa bastığınızda mesaj olarak da gönderebiliyorsunuz. Sonuç olarak türünün meraklıları için bu oyun kesinlikle alınmaya değer. Sanırım çoğunuz almış ki bu oyunu piyasada biraz zor buldum. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] İşlemci: Pentium 200 RAM: 32 MB HDD: 220 MB [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Oyundayken Ctrl ve Enter tuşlarına aynı anda bastıktan sonra aşağıdaki hile kodlarını girin: the truth is out there - Sınırsız cephane verir fight the future - Cephanenizi doldurur trust no one - Hasar almamanızı sağlar black oil - Yakıtınızı doldurur i want to believe - Çarpışmaları kaldırır this isn't happening - Hasarınızı onarır ghostpit - Görünmezlik sağlar [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Link Kodu: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Link Kodu: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Link Kodu: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|