Manisa'nın Yöresel Yemekleri
Manisa yöresi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] uygun iklim koşulları[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ekilebilir alanların genişliği ve verimliliği nedeniyle[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kimi yerlerde yılda birkaç ürün alınabilen[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bağ ve bahçe tarımının yaygın olduğu bir ilimizdir. Sebze ve meyve çeşitliliğinin yanı sıra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] malzemeleri çok taze kullanabilme imkanı da yöre mutfağının önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu unsurların yanı sıra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tarihi geçmişi ve aldığı göçlerin de Manisa mutfağına etkileri olmuş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] farklı yemek kültürlerinin karışımı yöre mutfağına zenginlik katmıştır.
Türk mutfağında yer alan belli başlı çeşitlerin hemen hepsi yöre mutfağında yer almakla birlikte [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] özellik arz etmesi bakımından aşağıda verilen tariflerin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
yöreye özgü veya yaygın kullanılan tarifler olmasına özen gösterilmiştir.
--- Manisa Kebabı ---
Malzeme :
Yumuşak tarafından 2/3 dana eti [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1/3 kuzu eti[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tereyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sumak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yeşil biber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kuru soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.)
domates
Yapılışı :
Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline
getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın
olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü
ateşinde pişirilirken [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve
biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına
alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri
bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış
tereyağı gezdirilir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğan salatası ile birlikte servis yapılır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Alaşehir Kapaması ---
Malzeme :
Un [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kıyma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] et suyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] maydanoz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kimyon.
Yapılışı :
Hamur yoğrulduktan sonra ince ince açılır. Küçük küçük karelere bölünür.
Hazırlanan hamur bir süre zeytinyağında bekletilip dinlendirilir. Ayrı
bir kapta kıyma [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara
bohça şeklinde yerleştirilir. Dürülen kapama tavada kızartılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] servis sırasında üzerine kaynar et suyu dökülür.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Ekmek Dolması ---
Malzeme :
1 / 2 paket margarin veya tereyağı [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 irice soğan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 / 2 kg kıyma [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 tane dolmalık ekmek (yuvarlak) [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 demet maydanoz [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 kaşık karabiber [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1-2 kaşık salça.
Yapılışı :
Dolmalık ekmeğin üst kısmında bıçakla bir kapak kesilerek içi oyulur.
Çıkartılan iç iyice ufalanarak bir kenara ayrılır. Kıyma biraz yağ
konulmuş bir kapta hafif kavrulur [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
rendelenmiş ya da ince kıyılmış soğan ilave edilir. Soğan biraz
öldürdükten sonra iyice ufalanmış ekmek içi de ilave edilerek kavurmaya
devam edilir. İnce kıyılmış maydanoz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz ve karabiber de eklenerek iyice karıştırılır ve oyulmuş ekmeğin içine doldurulur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kapağı kapatılır. Kalan yağ bir kuşhanede eritilerek sulandırılmış salça da ilave edilir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hazırlanan ekmek dolması kabın içine yerleştirilerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kısık ateşte pişirilir.
--- Nohutlu Mantı ---
Hamur için gerekli malzeme :
1 yumurta [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 çay bardağı süt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1/2 kg un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]su
İçi için gerekli malzeme :
250 gr pişmiş nohut [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber. (Nohut karabiber ilavesiyle iyice ezilir.)
Üzerine :
100 gr tereyağı [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 0[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5 kg yoğurt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2-3 diş sarımsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pul biber
Yapılışı :
Süt [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yumurta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] un ve tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
biraz ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Oklava veya merdane yardımıyla 1 mm kalınlığında açılır. Açılan hamur 2[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5 – 3 cm’lik kareler halinde kesilir. Karelerin içine hazırlanan nohut püresinden konularak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
her bir karenin köşeleri üstte toplanarak kapatılır ve yağlanmış fırın
tepsisine dizilir. Üzerleri pembeleşene kadar fırında pişirilir.
Fırından alınan mantılar tercihen tavuk veya et suyunda haşlanır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kevgirle suyu süzülerek servis tabaklarına alınır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üzerine sarımsaklı yoğurt konur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pul biberle kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis yapılır.
Not: Fırından çıkarılan mantıların tamamı tüketilmeyecekse [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] buzdolabında kapalı bir kap içinde birkaç gün muhafaza edilmesi mümkündür.
--- Börülce Tarator ---
Malzeme :
1 kg taze börülce [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 5-6 diş sarımsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 limonun suyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5-2 fincan zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 çorba kaşığı un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biraz tuz.
Yapılışı :
Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Az tuzlu suda haşlanarak süzülür. Sarımsaklar biraz tuz ile dövülür[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çukur bir kap içinde limon suyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle iyice karıştırılır. Haşlanıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir kaba alınarak hazırlanan
sos üzerine dökülerek en az birkaç saat dinlendirildikten sonra servis
yapılır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Kabaklı Pide ---
Malzeme :
(10 pide için) [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3 kg kabak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 500 gr peynir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 bağ maydanoz [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 baş soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 çay kaşığı zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
4 yumurta [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 adet yeşil biber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir tutam nane[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]250 gr hamur.
Yapılışı :
Kabakların kabuğu soyularak rendelenir. Bir tepsiye konulup üzerine bir
miktar tuz ekilip 5 dakika bekletilir. Kabaklar top top sıkılıp suyu
süzülür ve tepsiye serilir. Peynir kabağın üzerine rendelenir. Maydanoz
ince ince kıyılır. Soğan ve biber yağda kavrulur ve malzemenin üzerine
dökülür. Yumurtalar kırılıp [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pide harcının tümü karıştırılır. Hamur 10 parçaya ayrılıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
her birinin içine hazırlanan pide harcı paylaştırılır. Kenarları
kıvrılarak fırına verilir. Fırından çıkan pideler zeytinyağı ile
yağlanıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] servise sunulur.
yeteri kadar tuz ve nane eklenip
Not: Arzu edildiği taktirde kabak yerine ıspanak kullanılabilir.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Yaprak Sarması ---
Malzeme :
Taze yaprak [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pirinç[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]nane[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] maydanoz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] domates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
karabiber [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zeytinyağı.
Yapılışı :
Yaprak bir süre kaynar suda haşlanır. Sudan alınan yaprak ayrı bir kaba
alınır ve suyu süzdürülür. Diğer tarafta pirinç rendelenmiş soğan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] nane[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] maydanoz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] domates ve zeytinyağı ile karıştırılıp hazırlanan iç[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yapraklara yeteri kadar konularak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaprakların kenarı kapatılıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
sigara böreği gibi sarılır. Hazırlanan içe istenirse kıyma da ilave
edilir. Hazırlanan sarmalar tencereye döşenir. Üzerine yağ[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] limon ve örtecek kadar su doldurulur. Sarmaların dağılmasını önlemek için[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üzerini bastıracak şekilde bir tabak örtülür. Kısık ateşte 45-60 dakika pişirilip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğutularak servis yapılır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Su Böreği ---
Malzeme :
1 kg un [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 16 yumurta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 demet maydanoz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 500 gr kıyma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 paket margarin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz.
150 gr tereyağı
Yapılışı :
Unun içine 8 adet yumurta [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 yemek kaşığı tuz katılıp su ile kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Margarin eritilerek ikiye bölünür[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yarısı kıyma kavurmakta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yarısı da tepsi yağlamakta kullanılır. Kıyma eritilen margarinle kavrulup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğutulur. Kalan 8 yumurta kıymanın içine kırılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
karabiber ve maydanoz eklenir.
Hamurun tamamı 8 parçaya bölünerek oklava yardımıyla yufka haline
getirilir. Tepsi yağlandıktan sonra 2 yufka arasına maydanoz katılarak
tepsiye yayılır. Bir tencerede tuzlu su kaynatılıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 4 adet yufka 6’şar parçaya bölünüp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
suyu süzdürülür. Kavrulan kıyma karışımı 4’e bölünüp dörtte biri
tepsiye yufkanın üzerine serilir. Kıymanın üstüne sudan çıkan yufka
parçaları serilir.
kaynamakta olan tuzlu suyun içinde iyice pişirilir. Daha sonra
kevgirle alınıp başka bir kaptaki soğuk suya bırakılır. Oradan
alındıktan sonra süzgüye konulup
Bu şekilde mevcut kıymalarla sudan çıkan yufkalar 3’er sefer serilir. En üstte kalan 2 yufka arasına maydanoz serpilerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] böreğin üstü örtülür. Bu şekilde odun kömüründe pişirilerek servis yapılır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Sinkonta ---
Malzeme :
1 kg balkabağı [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3 orta boy soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]1 çay bardağı zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kaşık salça[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şeker[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sarımsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yoğurt.
tuz
Yapılışı :
Kabak yıkanır [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
soyulur ve yaklaşık 1.5 cm kalınlığında dilimlenir. Üzerlerine biraz
tuz serpilerek bir süre bekletilir. Soğanların ikisi ince ince doğranır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir sıra soğan olmak üzere yerleştirilir. En üstüne halka halka kesilmiş bir soğan dizilir. Şeker ve un serpilerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak sulandırılmış salça ve
zeytinyağı gezdirilir. Fırında pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurtla
servis yapılır.
--- Mantar Tatlısı ---
Malzeme :
Yarım kilo mantar [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 10 cm kadar çapında hazır satılan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]yarı pişmiş süngerimsi hamur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 250 gr ceviz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3 yumurta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yarım kilo zeytinyağı veya mısırözü yağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kg toz şeker[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kg su.
Yapılışı :
Hamurun üzerine konan mantarın içine dövülmüş cevizden birer kaşık konularak [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hamur ikiye katlanır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
kenarları bastırılarak kapatılır. Tek tek çırpılmış yumurtaya
batırılan hamurlar kızgın yağda kızartılır. Tavadan alındıktan sonra
önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şurup içine atılır. Servis yapılırken
üzerine tarçın serpilir.
--- Kula Şekerli Pidesi ---
Malzeme :
(1 adet pide için)
Çifte kavrulmuş tahin [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 100 gr toz şeker[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 125 gr hamur.
Yapılışı :
Hamur yarım parmak kalınlığında açılır [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür. Toz şeker
tahinin üzerine serpilir. Hamur rulo şeklinde yuvarlanır. Daha sonra
bir uzundan tutulup daire şekline getirilir. Merdane ile 1 cm
kalınlığında açılır. Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] fırına verilir. Fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika bekletilip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] servis yapılır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
--- Şevket-i Bostan ---
Malzeme :
1 kg şevket-i bostan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yarım kilo kuşbaşı kuzu eti[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yarım su bardağı zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kaşık limon suyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kaşık yoğurt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kaşık un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 iri soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
karabiber.
Yapılışı :
Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ince uzun doğranır. Yağda kavrulan soğan ve ete ilave edilerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sararıncaya kadar ara sıra karıştırılır. İki bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kapağı kapatılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ateş kısılır. Ocaktan alınmadan önce yoğurt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üzerine gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır.
--- Simit Ekmeği ---
Malzeme :
1 çay bardağı nohut [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir bardak ılık su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 yumurta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz
Yapılışı :
Nohut ince [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir
bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.
Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar
kabaran bu hamur maya yapılarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.
--- Odun Köftesi ---
Malzeme :
1 kg koyun ya da kuzu kıyması [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 20 gr kadar tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 20 gr kadar un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] baharat
Yapılışı :
Kıyma [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
tuz ve baharat karıştırılarak iyice yoğrulur. Şişlere sarılarak elle
düzeltilir. Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır.
--- Kula Güveci ---
Malzeme :
Kuzu eti (böbrek yatağı [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ön veya arka butlardan)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] domates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tereyağı.
Yapılışı :
Kuzu eti güzelce yıkanarak toprak güveç veya herhangi bir kapta haşlanır. Etin kefi alınıp [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] suyu süzülür. Haşlanmış olan et[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
toprak güvece döşenir. Üzerine iki dilim büyükçe domates ve bir iki
tane biber konulur. Yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilir. Etin
kendi suyundan yeterince konularak fırına verilir. Et pembeleştikten
sonra fırından çıkarılarak servis yapılır.